Hertoghs Carrosserieën en Carrosserie Akkermans slaan handen ineen!!

West-Brabant is een nieuw en ambitieus fusiebedrijf rijker: Hertoghs Carrosserieën uit Roosendaal heeft Carrosserie Akkermans uit Oud Gastel overgenomen. Beide familiefirma’s blijven actief onder hun eigen naam en in hun eigen fabriekspanden, die slechts enkele kilometers van elkaar verwijderd zijn. “De samenwerking was er al, nu kunnen we onze business efficiënter en sneller verder uitbouwen.”

Hertoghs heeft tweederde van de aandelen van Akkermans overgenomen, waarmee de gebroeders Roel en Stijn Hertoghs en Arjan Akkermans het trio aandeelhouders vormen. Over vijf jaar komen alle aandelen van Carrosserie Akkermans in handen van de familie Hertoghs. Carrosserie Akkermans telt 22 vaste werknemers, Hertoghs Carrosserieën heeft er 45. Beide partijen menen dat de overname positieve invloed zal hebben op de werkgelegenheid in West-Brabant, omdat wegens verwachte groei meer behoefte bestaat aan gespecialiseerd technisch personeel.

De twee carrosseriebedrijven vullen elkaar perfect aan. Akkermans focust zich op vier segmenten: media (broadcast- en reportagewagens), medisch (röntgenwagens en ambulances), communicatie (politie- en commandowagens, brandweer) en speciaalbouw (van rijdend kantoor tot bibliotheek op wielen). Hertoghs richt zich vooral op regulier transport als prominent leverancier aan het beroepsgoederenvervoer. Het bedrijf voert naast een uitgebreid programma aan eigen producten het importeurschap van een aantal bekende merken als Chereau, Faymonville en MAX Trailer. Bovendien heeft Hertoghs een huurvloot om te voorzien in tijdelijke transportbehoefte en beschikt het over een uitgebreide reparatie- en schadeafdeling.

Schaalvergroting
De beide directeuren Roel en Stijn Hertoghs melden in een gezamenlijke verklaring over de deal met Akkermans: “We hebben van oudsher nooit in elkaars vaarwater gezeten, wat natuurlijk ook meewerkt aan onze vriendschappelijke band en deze overname. Er is altijd veel wederzijds respect geweest. Doordat we al dik tien jaar met elkaar omgaan, kijken we vaak op dezelfde manier naar dingen. De sfeer en cultuur van beide bedrijven komen aardig overeen. Door samen te werken en de krachten te bundelen, kunnen we nu echt aan schaalvergroting doen en omvangrijkere projecten oppakken voor klanten, die zelf ook vaak consolideren en steeds groter worden. We hebben er heel veel zin in.”

Directeur Arjan Akkermans, de achtste generatie van het sinds 1811 (!) bestaande familiebedrijf, licht de overname als volgt toe: “Ik ben nu 59 jaar en heb geen opvolger klaarstaan. Dan ga je nadenken over de toekomst en hoe je de werknemers continuïteit en sociale zekerheid kunt bieden. De contacten met de familie Hertoghs zijn altijd goed en innig geweest en zo zijn we langzaam naar elkaar toegegroeid. Hoewel het voor mij natuurlijk ook het afsluiten van een tijdperk is en me dat weemoedig stemt, kijk ik met veel plezier vooruit. Ik ben blij dat ik nog minstens vijf jaar betrokken mag zijn bij de groeiplannen. De reacties, zowel in- als extern, zijn ook louter positief. Klanten vinden het een goede en logische deal, de synergie klopt helemaal. En dat er voor het eerst meerdere schouders zijn om te delen en te dragen, voelt ook wel fijn.”

*fotografie: Inge Nusselder Photography