Bedrijfsprofiel

Carrosserie Akkermans is opgericht in 1811 en is daarmee het oudste carrosseriebedrijf van Nederland. Inmiddels is de onderneming bekend over de hele wereld. Overal rijden ambulances, politie-, brandweer- en televisiewagens rond die door de vakmensen van Carrosserie Akkermans zijn gebouwd. Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis zijn wij u graag van dienst voor het leveren van standaard- en maatwerk oplossingen voor enkel stuks of series van voertuigen. Of het nu gaat om een bedrijfswageninrichting, een laadbakopbouw, brandweervoertuig, politie-, ambulance-, medisch voertuig of een broadcast voertuig. Daarnaast zijn wij de trotse houder van het predicaat “Hofleverancier”. In 2022 hebben wij inmiddels ook het ISO-9001 certificaat behaald. Met andere woorden: bij ons bent u aan het juiste adres.

Hofleverancier

Dat zijn we sinds 2011 toen we ons 200-jarig jubileum vierden. Met trots voeren wij het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Op dit moment zijn bijna 400 Nederlandse bedrijven door Hare Majesteit de Koningin gerechtigd tot het voeren van het predicaat Hofleverancier. Het predicaat is een Koninklijke Onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Duurzaamheid

Duurzaam werken is al vele jaren het uitgangspunt van Carrosserie Akkermans. Wij waren het eerste bedrijf die het keurmerk “Duurzaam Carrosseriebedrijf” in ontvangst mocht nemen: “Om als carrosseriebedrijf op de lange termijn te kunnen blijven leveren, moet je duurzaam produceren”. Het keurmerk is een initiatief van CarrosserieNL (voorheen Focwa – Carrosseriebouw) en de stichting Duurzaam Repareren. Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de duurzaamheids-eisen en worden hierop structureel gecontroleerd.